Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Bernadett nevű látogatóinkat!
2019. február 18.
Önkormányzat >> HIDAK
pdf icon
Megosztás:

HIDAK

 

Kedves nánási egyetemista, kedves főiskolás!

Bizonyára egyetértesz azzal, hogy a felsőoktatási tanulmányok és diploma mellé alapvető fontosságú a szakmai gyakorlat. Számtalan olyan álláshirdetéssel találkozhatsz, ahol már 1-2 év szakmai gyakorlatot várnak el Tőled. Egyetlen munkaadó sem szeret teljesen pályakezdőket felvenni, megtanítani a munka világában való alkalmazkodásra, nem is beszélve a szakmai gyakorlati jártasságról.

Vannak gyakornoki programokat működtető vállalatok, de a „trainee” programokba szinte lehetetlen bekerülni, olyan nagy a túljelentkezés, vagy lehet próbálkozni kisebb vállalkozásoknál alkalmazottként teljesíteni a gyakornoki időszakot, de ezekkel a lehetőségekkel is sok probléma merülhet fel:

Talán találkoztál már te is olyan munkaadóval, aki csak részmunkaidős kisegítőt keresett?

Tapasztaltad már Te is, hogy akinek a felügyeletére bíztak, csak a saját munkájának egy részét végezteti el veled és egész nap csak fénymásolsz és adatokat rögzítesz?

Érezted már, hogy nem osztanak meg veled semmilyen fontos információt, lehetőséget sem kapsz arra, hogy megértsd a szervezeti folyamatokat, beleláss a szakma rejtelmeibe, mert senkinek nincs ideje arra, hogy tanítson Téged?

Most egy olyan programra szeretnénk felhívni a figyelmedet, ami a szakmai gyakorlat megszerzésének lehetőségét ötvözi az intenzív tanulással, a munka világába való bepillantással, az önismeret mélyítésének lehetőségével.

A ”HIDAK” egy olyan program, amely dinamikusan fejlődő és a jövőben is jelentős súllyal képviselt területen jött létre – a vidékfejlesztés és településmarketing.

A „HIDAK” Hajdúnánás Városi Önkormányzata által támogatott és az EMKA TANÁCSADÓ KFT szakmai közreműködésével kidolgozott program felsőoktatási hallgatóknak, melynek célja, hogy a jelen fejlesztéseiben képezze és formálja a jövő szakembereit, naprakész, gyakorlati tudással és újszerű látásmóddal vértezze fel őket, fokozza elkötelezettségüket.  Több alkalmazott tudományterületet érint és integrál, szabadegyetem jelleggel nyújt elméleti és gyakorlati képzést a hajdúnánási diákoknak.

HIDAK=Hajdúnánási Integrált Diák Akadémiai Képzés

A „HIDAK” három szakaszból áll:

 1. „on the job” tanulás az EMKA TANÁCSADÓ KFT munkatársai mellett településmarketing területen egy aktuális településfejlesztési program megvalósítása során (2014. október-december)
 2. elméleti és gyakorlati modul, gyakornoki program keretein belül Hajdúnánás Városi Önkormányzatával szerződve az EMKA szakmai felügyelete mellett (2015. február-április, ezt az időszakot szakmai gyakorlatként el lehet számolni)
 3. a harmadik szakaszban már az önkormányzati kabinet részeként működik a csoport, aktuális településfejlesztési projekteken. A programon részt vett hallgatók közül a legjobb teljesítményt nyújtó, és a záróvizsgán jól szereplő hallgatók számára ennek az időszaknak a végén az önkormányzat álláslehetőséget kínál fel. (2015. július-december, ezt az időszakot is szakmai gyakorlatként lehet elszámolni)

A „HIDAK” más, mint egy klasszikus gyakornoki program, mert

 • több szakaszból áll, hogy lehetőséget adjon a számodra, hogy eldöntsd, valóban ez az a terület, ahol szeretnéd a karrieredet építeni
 • időt és energiát szánunk arra, hogy valóban tanítsunk, fejlesszünk Téged
 • segítséget és visszajelzést kapsz
 • választ kapsz a kérdéseidre
 • alakíthatod a saját foglalkoztatásod kereteit
 • részt vehetsz stratégiaalkotási folyamatokban
 • az egyetemi/főiskolai tanulmányaid mellett is folytathatod, mert az időigénye másfél nap hetente

Kik vehetnek részt a programon?

A program kiválasztással indul, de egyetlen alapvető feltétele a részvételnek, hogy hajdúnánási legyél!

Kinek ajánljuk a részvételt?

Elsősorban a következő karok/szakok hallgatóinak, de nem kritérium az ezeken a karokon folyatott tanulmány, bárki, aki érdeklődést érez a téma iránt, bátran jelentkezhet!

 • gazdálkodástudomány és vidékfejlesztés
 • bölcsészettudomány
 • állam- és Jogtudomány
 • közgazdaság-és gazdaságtudomány
 • környezetgazdálkodás
 • agrár- és vidékfejlesztés
 • Idegenforgalom, turizmus
 • vizuális kultúra, grafika, informatika
 • kommunikáció

A jelentkezés határideje: 2014. szeptember 30.

A jelentkezés módja:

 • az info@archiv.hajdunanas.hu e-mail címen az elérhetőségeid megadásával (név, e-mail cím, telefonszám)
 • érdeklődhetsz a 06-20/266-6916 telefonszámon

A jelentkezők száma korlátozott, ezért kérünk, hogy minél előbb jelezd részvételi szándékodat!