Hajdúnánás Város logó
Köszöntjük Szilvia nevű látogatóinkat!
2019. november 13.
Hírek >> Aktuális hírek
Archívum3 millió forint a fiatal vállalkozóknak

A „Vállalkozz Magyarország” program a fiatalok vállalkozóvá válását segíti az észak-alföldi régióban. Ahhoz , hogy a tervek megvalósuljanak és az álmok ne csak álmok maradjanak, a pályázat sikerességét 3 tényezővel is segítik: üzleti képzés, cégalapítás, 3 millió forint támogatás.

A kezdeményezést a Széchenyi 2020 program segíti. A projektben várhatóan 450 fiatal kap lehetőséget arra, hogy vállalkozói képzésben és készségfejlesztésben vegyen részt.


Tovább

Tisztelt Lakosság!

 

2017. évtől gépjármű adóztatás esetén a mentességre jogosultak köre kibővül az egyéb fogyatékossággal élő személyek gépjárműveire is kiterjed (pl: autista, látás-, hallássérült). 

 

Ezen felül a súlyos mozgáskorlátozott vagy egyéb fogyatékossággal élő személyt rendszeresen szállító – vele közös háztartásban élő közeli hozzátartozó – adóalany, egy darab - 100 kW teljesítményt meg nem haladó - személygépkocsija után évente legfeljebb 13 000 forint adókedvezményre jogosult. A mentességre akkor is jogosulttá válik, ha a súlyos mozgáskorlátozott, egyéb fogyatékossággal élő személy nem áll cselekvőképességet korlátozó gondnokság alatt és nem kiskorú.


Tovább

Különleges sportgyűjtemény kiállítás

Glo – Ball sportgyűjtemény kiállítás nyílt február 15-én a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ kiállítótermében. A megnyitó után tárlatvezetést is tartott maga a gyűjtő s egyben a kiállítás megalkotója Szólláth Zoltán.

A sportgyűjtemény kezdete az 1995-ös esztendőig nyúlik vissza, amikor Zoltán a nánási Nevelőotthonban dolgozott, s volt egy kis gyerekekből álló focicsapata.


Tovább

Magyar Karate Szakszövetség díjazta 2016 év legjobbjait

A következő négy év új dimenzióba helyezheti a karatét dr. Mészáros János, a hazai szövetség elnöke szerint. A Magyar Karate Szakszövetség pénteken tartott évértékelő-évadnyitóján dr. Mészáros János kijelentette: 2016 történelmi év volt a karate számára, hiszen eldőlt, hogy a sportág ott lesz a 2020-as tokiói olimpián. „Bizonyítottuk, hogy a karate figyelmet érdemel, és örömmel tölt el, hogy az állami sportvezetés komolyan veszi a sportágunkat” – hangsúlyozta a sportvezető. Kitért arra: az MKSZ a maga feladatait el fogja végezni annak érdekében, hogy legyen magyar karatés a tokiói mezőnyben. Úgy fogalmazott, a következő négy évben megalapozhatják a küzdősport jövőjét, ha sikerül jól kihasználni az olimpiai részvétel adta lehetőségeket.


Tovább

Szép magyar beszéd verseny a városi könyvtárban

„A magyar kiejtést is tanulni kell, még a
született magyarnak is. Ha nem csiszolja,
újítja folytonosan, berozsdásodik.”

(Kodály Zoltán)

A Kazinczy-díj Alapítvány célja, hogy a magyar nyelv ápolása érdekében igényes, kulturált és kifejező magyar beszédre ösztönözze a színművészeket, a média szereplőit és a magyar ifjúságot.


Tovább

A hajdúíró, aki Rákos-mezején alussza örök álmát

Rákos-mező. Kimondva e két szót, történelmünk nagy eseményei vonulnak fel előttünk. A Pest alatti hatalmas síkon, túl a Rákos patakon, ősi szokás szerint eleink ezen a helyen tartottak országgyűléseket. Itt választották királlyá Ulászlót, s ezen a síkon sorakoztak fel seregeink a magyar szabadság védelmére. Innen indultak 1526-ban is a magyar seregek Mohács alá. 1540-ben ugyancsak itt koronázták magyar királlyá II. János néven János Zsigmondot, Szapolyai János  át, aki később a „magyar Magyarország”, azaz Erdélyország első fejedelme lett. És itt rendezték soraikat honvédjeink 1849-ben Buda visszavételére, köztük a nánási hajdúkkal.


Tovább

Ökumenikus imahét

Január 15-én, vasárnap kezdődött el az ökumenikus imahét, amely a magyarországi egyházak egyik legnagyobb közös rendezvénye. Az idei alkalom különlegességét az adja, hogy éppen 500 éve indult el Luther Márton 95 tételének megjelenésével az a megújító, átalakító folyamat, amelyet reformációnak nevezünk – olvashatjuk az imahét tájékoztatójából. (IMAHÉT A Krisztus-hívők egységéért) Városunkban a közös imahetet – a református, a római katolikus és a görög katolikus egyház – január 17 és 19-e között tartotta meg.


Tovább

Mestere nyomában a tanítvány, a „Farkas kölyök"

Ezúttal a Hotel Óbesterben gyűltek össze a versenyzők, a város és a megye, illetve a  sportszervezetek vezetői, hogy együtt ünnepeljék a 2016-ban legjobban teljesítőket. A Hajdú-bihari Napló és a Hajdú Online minden évben közösen keresi azokat, akiknek produkciója nem maradhat elismerés nélkül, vagyis az Év sportolóit. Nem volt ez másképp most sem, csütörtökön délelőtt adtuk át a díjakat az arra érdemeseknek.


Tovább

A NYAKAS FARMON jártunk

Családi vállalkozást kerestünk fel, amely sok éves tevékenységével tudta, tudja bizonyítani, hogy a szorgalmas munkának, a hozzáértő tevékenységnek mindenkor megvan az eredménye. A Nyakas Farm napjainkra már a környék meghatározó mezőgazdasági, és főleg állattenyésztési szerepével bír. Egy olyan gazdálkodási egység, amely a család minden tagjának elfoglaltságot ad. No meg annak a 100 főnek, akik családjuk számára itt keresik meg a betevő falatokat. A tulajdonossal, Nyakas Andrással beszélgettünk.


Tovább

Nánási Portéka Piac: A vásárlás egy új dimenziója

Online piac nyílt Hajdúnánáson, ami azt jelenti, hogy mostantól kényelmesebben, gyorsabban, és anélkül vásárolhatunk, hogy le kellene cserélnünk utcai ruhára a kedvenc otthoni bemelegítőnket, vagy fel kellene állnunk kényelmes kanapénkról.

Jól hangzik, nem igaz?


Tovább
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     
11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     
21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     
31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     
41     42     43     44     45     46     47     48     49     50     
51     52     53     54     55     56     57     58     59     60     
61     62     63     64     65     66     67     68     69     70     
71     72     73     74     75     76     77     78     79     80     
81     82     83     84